úterý 16. srpna 2011

Chudáci

Nevím, jak jinak označit správně lidi, kteří se odváží požadovat  po tvůrcích dětských postaviček, aby ze svých "dětí" udělali homosexuály. Viz petice na change.org, která požaduje, aby se vzali Ernie a Bert, postavičky z dětského pořadu Sezamová ulice. Tím prý se sníží počet sebevražd mladistvých a také to pomůže dětem vychovávaným homosexuálními páry cítit se lépe. Tvůrci pořadu se naštěstí již vyjádřili, že Ernie a Bert nepředstavují homosexuály.

Zaprvé
Mladiství páchájí sebevraždy částečně proto, že nemají žádné skutečné starosti a částečně proto, že pokus o sebevraždu patří v některých skupinách (EMO) k dobrému tónu. Nevím, kolik mladých lidí se dobrovolně zřekne života například v Africe, kde trpí nesrovnatelně více a to i diskriminací. Například albíni jsou v africe běžně čtvrceni zaživa.

Zadruhé
Není správné aby se dětem vyrůstajícím v nestandardním prostředí tvrdilo, že se jedná o "zcela normální alternativu", přesto, že takový trend existuje i například ve školství (kde se dětem s poruchami učení snižuje známkování, aby se necítily méněcenné). Především je potřeba, aby se každý dokázal vyrovnat sám se sebou a popřípadě také se svojí odlišností. Norma musí být ale jasně daná.

Zatřetí
Kdo bude další? Na Bolka a Lolka už to devianti zkoušeli.  Budou chtít vnést více intimity mezi Spongeboba a Patrika? Co třeba Vinnetou a Old Shatterhand? Rychlé šípy...

Začtvrté
Homosexuálové zapomínají, že nejsou sami, kdo má se svojí sexualitou problémy (mimochodem jejich sexualita je taky asi patrně to jediné o co se starají a proto ani v pořadech pro děti nejsou schopni vidět nic jiného než příležitost k jejímu zviditelnění).  Co třeba udělat z Kryštůvka Robina zoofila? Napíšou zoofilové petici, aby se Kryštůfek oženil s medvídkem Pú? Nebo Robátko z Větrníkem? Ája s Fíkem? Sexuálních úchylek je spousta. Bořka stavitele oženíme s míchačkou, Krtečka s autíčkem. Hlavně aby si nikdo nepřipadal odstrčený.

Žádné komentáře: