středa 13. července 2011

A zase ta OSN

Organizace spojených národů se opět ukázala v pravém světle jako spolek darmojedů, kteří se pouze snaží profitovat na utrpení jiných a jimž je jakákoliv snaha o jeho skutečné zmírnění silně proti srsti. V článku na iDnes http://zpravy.idnes.cz/na-zruseni-babyboxu-ma-cesko-sedm-let-trest-mu-ale-nehrozi-p3j-/domaci.aspx?c=A110712_140548_domaci_taj nam chytrá paní Právnička Ligy lidských práv Michaela Tetřevová vysvětluje proč se na zasedání výboru OSN pro práva díděte rozhodlo o požadavku na zrušení babyboxů v ČR. Argumenty jsou velkohubé a vylhané jako obvykle:

  • ČR nemá alternativu k babyboxům a nemá kvalitní preventivní programy (alternativou a preventivním programem se v OSN již tradičně míní kondomy a potraty). Jinými slovy: "Pokud jsou babyboxy váš jediný způsob pomoci opuštěným dětem, tak my vám přikazujeme je zrušit a děti házet rovnou do popelnic než vymyslíte něco jiného".
  • Babybox odporuje právu dítěte na vlastní identitu, tj. právu znát své rodiče. Prozatím jsem nikde nezaznamenal, že by OSN mělo nějaké výhrady proti anonymnímu dárcovství vajíček nebo spermií, které pomáhají ročně na svět desetitisícům dětí. Ty se také nikdy nedoví, kdo byl jejich otec nebo matka. Navíc tato forma oplodňování umožňuje takové chuťovky jako například oplodnění tchánem nebo švagrem...
Myslím, že jediné, co OSN na babyboxech vadí je to, že je nefinancují (neprovozují) oni a nemohou mít v televizi plačtivé reklamy na konto pomoci nebo posílat lidem domů složenky s obrázky uplakaných dětí a prosbou o příspěvek na jejich záchranu. Z každého vybraného milionu pak poslat stováka na vytápění babyboxu.

Žádné komentáře: