úterý 26. ledna 2010

Jiná doba, jiný mrav

Nedávno, mi kamarádka, která studuje ... no inu něco s výchovou ;-) ... říkala, že ani v mateřské škole již nestačí jako vychovatelka "hodná paní", ale je zapotřebí vysoce kvalifikovaných vychovatelů, protože společnost, a s ní také požadavky na výchovu dětí, a to i těch předškolních, se v poslední době mění.
Publikace o homofoii, kterou připravuje "Kocáb a jeho parta" a na kterou mě upozornilo Hnutí rpo život, je vskutku pěkným příkladem povahy těchto změn.
  • Zpochybňuje přirozenou rozdílnost mužů a žen a připisuje ji sociálním vlivům. Jinými slovy, kdyby se s děvčaty jednalo jako s chlapci a naopak, byly by ženy věčně pod autem v garáži, na fotbale nebo v hospodě a pánové by trávili nejraději čas vyšíváním, četbou romantických knih a na kosmetice. (A Kocábovi by se to moc líbilo).
  • Přirozené upřednostňování normálního chování pan Kocáb považuje za škodlivý předsudek. Podle něj už tedy asi neexistuje chování správné a špatné, resp. jediným měřítkem, morálky je tolerance. Pokud se například někdo rozhodne nesplachovat po sobě záchod, nikdo nemá morální právo jej upozornit na skutečnost, že "to se nedělá".
  • Taky jsem se v dokumentu dozvěděl, že společnost Člověk v tísni se v roce 2007 věnovala "výzkumu", jehož cílem bylo zjistit, kolik studentů středních škol zastává negativní postoj k homosexuálům. Pokud jsem byl někdy ochoten této společnosti přispět na její činnost, nyní je moje ochota jim pomáhat s podobnými výzkumy definitivně pryč.
  • "Petr s Matějem si vybírají ze dvou sedacích souprav, jejichž ceny se liší o 37 %" Takhle by podle dokumentu měl správně znít matematický příklad budoucnosti. Už tedy žádná maminka a tatínek, ale Petr a Matěj s jejich synkem, Sylva s Alenou nebo časem možná dvě slečny a pejsek...
  • sexus.cz a lesba.cz to jsou jen dva příklady z "doporučené literatury" v závěru dokumentu.
Raději bych jako vychovatelku svého dítěte viděl hodnou paní se základním vzděláním, než vysoce erudovanou vychovatelku, která bude děti krmit pohádkami, ve kterých si Červená karkulka vzala Sněhurku a písničkami, kde spolu dva kominíčci tancují polku.

Mě na základní škole učili, že se nemám nikomu posmívat a že nikdo není dokonalý a toho se držím,  křesťanství navíc hlásá lásku; toho se snažím držet také. Podle Bible však Bůh nenávidí hřích a svobodné, vědomé podporování nemorálního chování hříchem je. Znám ve svém okolí několik homosexuálů a dá se říct, že je mám rád. Jejich chování ovšem považuji za nesprávné a nechutné.

Žádné komentáře: